Macam Mana Nak Tahu Lelaki Suka Pada Kita? | fasihah.com


April 21, 2011

Macam Mana Nak Tahu Lelaki Suka Pada Kita?

Assalamualaikum to all my beloved readers and fellow friends! :) Sementelaah petang-petang yang hening di kampung halaman ni. FS pun klik-klik lah page mana-mana yang patut. Teringat nak lihat keyword. Eh eh, ada kata kunci 'Macam Mana Nak Tahu Lelaki Suka Pada Kita?'

hahaha Dah macam belog Dr Cinta. FS layak ke nak bagi nasihat cinta kat korang ni? Adoyai.. Kalau nak nasihat  yang bernas tentang ini, cuba tanya dia ni yang mungkin lebih berpengalaman. hehe Juga mungkin tanya dia ni, banyak tips dia ada.



Apapun, FS ada sedikit tips untuk dikongsikan macam mana kita nak tahu seseorang itu telah jatuh cinta pada kita. Dalam banyak perkara, FS dah kaji, inilah petanda terbaik yang menunjukkan seseorang lelaki itu benar-benar sudah jatuh cinta terhadap seorang perempuan.

Bukan macam kat cerita tu selalu..

Kalau adinda tak percaya, operate lah dada, X-ray lah hati.

Oh.. ini tidak perlu. Yang ini juga bukan..

Ibaratnya, mandi tak kenyang, makan tak lena, tidur tak basah, ingat awak sentiasa.

Haih, parah kalau yang begitu... Bagi FS, 1 benda penting yang menunjukkan lelaki itu benar-benar dah jatuh cinta menurut ujikaji yang telah FS jalankan.

Lelaki tersebut akan meminta izin untuk berkawan dengan perempuan yang disukai dengan berjumpa kedua ibubapa perempun tersebut ataupun menelefon kedua ibubapanya terlebih dahulu.  

Ha, ada rupa lelaki gentleman tak?hehehe Amacam? tips ni cukup tak untuk menjawab persoalan anda yang mencari jawapan 'macam mana nak tahu lelaki suka pada kita?' nie? hehe

Maaflah, pada yang mencari jawapan tu, FS tak dapat nak bantu. Ini sahaja yang dapat FS bantu. Sebab Fs tak ada pengalaman lah. Apapun, kalau rasa macam dah jumpa Mr Right and Mrs Right tu, berdoalah kepada Allah moga jodoh kalian panjang. Ada jodoh tak ke mana bukan? ;)


Terima kasihh sudi baca. Kalau suka boleh like =)

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

22 comments:

Rozuan Ismail said...

sesetengah lelaki tidak tunjukkan rasa cinta kepada wanita walaupun mereka sebenarnya menyukai wanita itu

MAB said...

heehe seha, kalau da telefon mak ayah, tu bkn tanda die suke lagi, tapi mmg da knpem die suke and nak buat isteri!! BTW, this is what man supposedly to do as a MUSLIM.

satu lagi, seha nampak mcm tngah mengendalikan satu rancangan pulak bile bhsekan diri as FS, mcm fara fauzana (fafau) haha

::blog anak jawer:: said...

perasaan lelaki ni selalunye disimpan dulu... Cume akan di luahkan kalau dh betul2 sure yg dy mrs. Rightiah yg sebenar..

Izamir Ridzwan said...

cinta lelaki mna tunjuk2.. nnt nak kawin, kawen je terus.. hihi

FasiHaH SupiaN said...

@Rozuan Ismail haa..itu dia pengakuan seorang lelaki.....baru tahu....kira ego la nie...hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@MAB hahahaha bita nak wat guane, itu lah tips yg terbaik nye.hehehe tak kan nak cakap dia akan call selalu rindu selalu, macam xberapa in line je kan..hehehehe

macam fafau? takpe, sedang mencari identti tersendiri ni sebenarnya untuk blog ni bita..huhu

FasiHaH SupiaN said...

@::blog anak jawer::lagi pengakuan lelaki...hehehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Izamir Ridzwan ok dah 3 orang lelaki ckp begitu.....macam memang realiti je nie..ok2, nak kumpul lagi, boleh buat research.hehehehe

Sunah Mohammad said...

errr...nape angah lak...? err..

BaTu^NiSaN said...

tgk cra masingkan2... cmne nak mngushar....lelaki nie ader bnyak jenis sebenar nya... pelbagai watak yg perlu kita fahami... dan perlu dikaji..

Qaseh dalia adelia said...

lelaki tu akan selalu hadir ..bila gembira dia hadir ..bila sedih dia hadir ..bila susah dia akan hadir ehe ape2pun bila dia suka kat kita ..apa2 yg kita buat dia akan tak care

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Mohammad hehehehe sebab ada scandal.hehehehehehe

FasiHaH SupiaN said...

@BaTu^NiSaN itulah..yg balas kat sini, ramai yg jenis memendam rasa....hehehe

FasiHaH SupiaN said...

@Qaseh dalia adelia wah...haa...ni baru betul berpengalaman..ok,pasni kalau nak citer sal cinta, kena cari Qaseh!

Anonymous said...

Kalau saya suka kat seseorang perempuan tu, saya akan bagi dia hadiah banyak-banyak, call/sms dia hari-hari, jumpa dia selalu. Tapi malangnya, perempuan selalu menolak cinta saya. Agaknya diorang taknak lelaki kaya kot. Takpelah dia yang rugi, saya cari orang lain :-)

ahsfantasy24 said...

Perempuan tak mmndang harta
asal hidup selesa :)

p.balqis_ said...

ckgu sya pnh ckp..klu llki tu btl2 cinta kt kta..dia brani ckp yg awk akn jdi isteri sya tak kira cepat @ lmbt..berumhtangga kn pkra yg bkn main2..bgi sya..bgmna lelaki cintakn seseog tu,,,dia akn bhgia bila tgok org yang dia cinta itu bahagia..

fara said...

kalau lelaki selalu bg hadiah,sms hari-hari...ngee...takut ooo..

adeal nabilah said...

sya ada kwn laki..dia seorg yg pendiam walaupun dia berbicara dgn kwn sekalipun... bila perempuan ckp dgn dia ckp mcm biasa aja dan bt muka serius dia...bila sya tegur dia entah knp dia tersenyum lebar sya xbt pun lawak bodoh...bila sya tgh ckp dgn cikgu sya...dia ambil perhatian tu dan ajak sya berbicara dgn nya... kadang kla saya hairan kenapa dia baik sgt dgn sya...kalau nk ikut kan semua lelaki dkt kelas semua dh tau tentang msa silam sya..demi ari menimbul perasaan cinta dkt dia...sya xtau adakah dia mmg syang dkt sya mcm syang dkt dia?

adeal nabilah said...

sya ada seorg kwn laki...sya panggil dia B...B ini sgt pendiam org dia..setiap kali kami bertebung dan cra otomatiknya kami beralih ke jalan berlainan..selalu serius kalau dlm kelas..bila ada perempuan mai ckp dgn dia mesti dia jwab dgn sepatah aja mcm malas aja nk jwab..ttp bila sya mai bertanya dkt dia tersenyum lebar mcm sya ini badut...sya mcm nk kata kenapa awak gelak sya xbt pun lwk bodoh.. kadang2 kala sya jalan dgn kwn laki ..selalu sya ckp dgn bff sya mesti dia kacau dgn pelbagai cara kadang tarik kwn sya p tempat lain dan tepuk meja.mengambil perhatian kami....kwn cuba beritahu b jeles....bkn sya perasaan ttp sya masih teragu-ragu adakah benar atau pun x? sma xmau ungkap perasaan sya dkt dia krana xnk mau lihat mcm perempuan murahan...bagi sya laki yg patut ungkapkan dulu..sya xnk tempuk sebelah tangan aja..dan hairan pernah sekali sya pernah tulis sepucuk surat ttg keburukan sya..entah kenapa dia gelak mcm benda lucu bgi dia...adakah dia ini suka dkt sya a x?

blog-tips-kurus said...

kena usaha.. :)

Anonymous said...

kalau awk tak kisah,boleh sy jumpa keluarga awak..can i??

~P.C.S~