Happiness Doesn't Last Forever.. | fasihah.com


July 5, 2011

Happiness Doesn't Last Forever..

Happiness by jyoujo on DeviantArt

Kadangkala kita mengharapkan panas hingga ke petang. Tiba-tiba hujan di tengah hari. Begitu jugalah perasaan manusia. Terkadang kita dikhabarkan dengan berita gembira. Tapi rupanya, di hadapannya ada anak dan duri yang harus dilalui. Tapi, bila teringatkan..

Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan "Kami telah beriman" sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang sebelum mereka. Maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar, dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta. [Al-Ankabut 2-3]

Kadang kita rasa kita dah cukup baik untuk mendapat sesuati. Eh, tiba-tiba ditarik semula. Sedih bukan kepalang.. Tapi harus diingatkan bahawa...

Boleh jadi kamu membenci sesuati padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia buruk bagimu. [Al-Baqarah 216]

Harapnya, keputusan ini yang terbaik selepas rentetan 2 entri hari ini, Dilemma Dalam Bercinta dan kemudiannya Cinta Yang Putus Di Pertengahan Jalan.


Terima kasih yang dah wish tahniah dan selamat bekerja. hurm, tak apalah, dah putus asa nak cari kerja dah. Dok rumah je lah pasni. Main games Angry Birds. ye dak? haha

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

16 comments:

aimie amalina said...

=) ape2 yang diberikan, indah atau sedih masih lagi sentiasa yg terbaeeeeek untk kite an2 ^_^


p/s: oooo..kaki angry bird gak nih..hihihi..

FasiHaH SupiaN said...

@aimie amalinaboley la camtu..jom kite lawan.haha

Iffah Afeefah said...

suke sgt nk puas hati cpt

lps hilang br nak hargai kelebihan itu

Hans said...

yups
ujian tu tanda Allah sayang kita
dan itulah peluang untuk kita tunjukkan apa yg kita kata iaitu kita beriman padanya adalah benar :-)

Ukur Baju Di Badan Sendiri

Sunah Sakura said...

ape yang berlaku sebenarnya? hurmmm...takpe, Allah tahu mana yang baik untuk kita kan? :)

Cik Aqilah Wardah said...

"Tapi rupanya, di hadapannya ada anak dan duri yang harus dilalui."

amboi2.... ada anak plak??? colek mana??? hahahaha..

aigooo~ x mo keje kah??? hikhikhik...

xpelah.. pilih yg mane terbaik... mungkin, berbakti di rumah lebih baik dr mencarik wang.. kan fasihah cayang??? ^_^

Melur Jelita said...

Baik kat rumah je..fasihah jelita..lagi best..haha

cik pulau said...

cik pulau pun tak keje..
tapi cik pulau tak main angry bird tu..
lalala~

bersama kak Es said...

masih dalam mood chenta lagggiiii hehehe

JIJI YU said...

semakin sayang semakin diuji

Siti Arfah said...

Moga tabah hadapi hari2 akn dtg ya. ;)

al_hakim said...

kak ok tak ni?pastikan ok ye..

CikMiMiey said...

be patient :)
mungkin Dia merancang sesuatu yang lebih beik buat diri kita .. insyaAllah , smile :)

syarifahsidrus said...

allah tetapkan takdir yang terbaik untuk kita :)

suhaili sarif said...

adik,akak tak tau cite sebenar
if nak jumpa akak sembang2 marila ya
kita kenal kenal..hehe

sergeant keroro said...

jom ber'angry birds', haha XD

p/s : happiness don't last long, because we forget there is also sadness :)