Memori Zaman Kanak-kanak : Sekolah | fasihah.com


July 21, 2011

Memori Zaman Kanak-kanak : Sekolah


Pepagi ni, pas tengok anak-anak buah pi sekolah, teringat zaman-zaman kecik-kecik dulu pi sekolah. Haha sweet je. Bangun pagi abah mandikan, mak pakaikan baju. Memori terindah. Korang sekolah daripada umur bape? Nak tau? Aku dulu sekolah daripada umur 3tahun. [p/s:kalau rasa macam bosan, klik button X je la ye.]


school by shazie28

3 tahun, tahu apa? haha Tapi apakan daya, mak abah keje, abang kakak sekolah, aku? kenelah sekolah sekali kan..


Apa yang menyebabkan aku tak leh lupa sampai sekarang, aku pernah cuti selama 1bulan atas perintah raja diri sendiri. Masa ni aku 5tahun. haha lawak la. Kisahnya memula aku demam, lepas tu, tiap hari aku buat alasan tak nak pi sekolah. Sakit perutlah, nak demam lah, sakit matalah, macam-macam. Dah rasa boring. Budak-budak kecik kan? Kalau buat benda yang sama je, kan cepat boring. Tu lah yang jadi kat aku.


Kesian kat mak abah aku, pening dorang pujuk suruh gi sekolah. Mak aku nak gi kerja pun susah. Aku punya pasallah. Bila fikir-fikir balik, teruk gila perangai..


Pastu, bila dah sebulan, naik sekolah, cikgu tanya, kenapa lama tak datang sekolah ni? Nak tahu aku jawab apa? "Demam panas cikgu, tak baik-baik." Padahal demamnya sekejap je. Hailaaaaa


Nakal ke?? Alaaa biaselah tu, masa kecik-kecik, inilah masa paling FUN tahu?hehehe

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

28 comments:

Cik TeN10 said...

ahaa.. betul3 !! penah jugak xnk gi skolah.. pagi2 dh lari keliling umah.. xnk g skolah punye pasal.. kih3 =)

Mohamadazhan.com said...

nakal juga sekolah dulu ya.hehe

lia AKA milo said...

hihihi...tahu tak pe...adik Lia lagi best..dulu masa umur 6 tahun dia masuklah tadika, lepas tu dia kena pukul ngan cikgu, biasalah budak nakal.
lepas tu jer terus tak masuk tadika lagi, puas mak dan bapak Lia pujuk pun tak nak..nasib baiklah masa darjah satu dia tak buat perangai macam tu..

opss..panjanglah pulak komen Lia..

Diana @ bilakukatacinta said...

seha (boleh panggil nama ni x?)..hehe...akak jugak pernah mcm tu..terkadang bila mood swing semacam..pura-pura sakit perut..2, 3 kali keluar masuk toilet..sbb tak nak p sekolah punya pasal...

FasiHaH SupiaN said...

@Cik TeN10hahaha terbaik lah kalau macam tu, sama2 nakal kita kan?haha

FasiHaH SupiaN said...

@Mohamadazhan.com ni baru sikit....haha

FasiHaH SupiaN said...

@lia AKA miloehh kita taklah sampai kena pukul ngan cikgu.haha

FasiHaH SupiaN said...

@Diana @ bilakukatacintahaaa ada geng lagi, kira sama-sama nakal lah kit akak!hehehe

cik pulau said...

ahaha.
cik pulau masa kecik2 dulu.
taknak g sekolah bila mak tak kasi duit lebih nak beli guli..
last2 kna rotan.
padan muka..hahaha

shida said...

ho3..x fun lah kalau xpernah nakal2 masa kecik2 kan..hehehehe
jmput sggah blog shida..tq

mr_mrs mikko said...

hihi...
kalo dh start cuti demam tu..
terus feelin nk cuti lagi kan..

kalo skrg masa keja ni,
konfirm kena brentikan keja.
hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehehe...sebulan tu FS..aduhh.mmg fun,tp sian mak pening paler kan?

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

Ardini Humaira said...

dni dulu wat2 demam sebab malas g sekolah :p

bersama kak Es said...

ha ah.. anak kak es pun cam tu.
bila dah boring nak gi sekolah macam2 alasan dia.. sekolah tutup la
sakit perut la,
sakit kaki la,
kebas....

hahaha.. kak es biarkan aje. Dah boring kat rumah pastu dia akan minta nk gi sekolah semula

suhaili sarif said...

haha samala kita...akak dl pn pernah ponteng masa 5 tahun
tp bkn ponteng kot.sbb trus x dtg da pastu.hehe

fa-in said...

takut lah nak bg alasan ponteng dr kecik, nnt kne mrh seram oh..

::blog anak jawer:: said...

waktu tadika sekolah pasti... ingat nak ponteng... sembunyikan songkok bawah katil...mmg tak jumpe... last2 kne gak g skolah..pakai songkok putih... xdapet la nk bohong abah..hehehe

Sunah Sakura said...

ahahaha~ dulu kecik2 sume camtu kot no... :p

sergeant keroro said...

hehe, nakal ye?? XD

syarifahsidrus said...

sebulan?wahhh..boleh tahan kak fasihah~

Qaseh dalia adelia said...

qaseh start 5 tahun ase nye heee.. kena buli je grrr

FasiHaH SupiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) hehehe teruk betul kan kak?? pastu..mak nak gi keje pun susah..adehh nakal sungguh

FasiHaH SupiaN said...

@sergeant keroronakal sikit je keroro!!haha

FasiHaH SupiaN said...

@syarifahsidrushahaha amacam?? tak sangka ke?? ala,, tu zaman budak2 tu fatin =p

Afikah Aziz said...

ha'ah la sama hehe..baru perasan,eh blh plak demam panas sebulan erk hehe :)

Solihin Zubir said...

pergh! tak masuk taska ke? trus ke skolah? hehe..

Mya said...

comelnye alasan demam xbaik2... hehe