Tahajjud Cinta | fasihah.com


July 3, 2011

Tahajjud Cinta

Salam tengah hari semua. Fuhh kenyang makan nasi minyak. hehe Tadi pagi ada tengok 1 video. Ingatkan video apa, rupanya Tahajjud Cinta Teaser. Terus rasa berminat sangat-sangat nak tengok! Selepas Kitab Cinta, Stanza Cinta, Nora Elena fever, rasanya ini lagi 1 drama Tv3 yang menarik. Sebab Islamik. Lagi satu, sebab ada Aaron Aziz, bukan watak utama pun nak tengok juga. hehe


Ni video teaser dia. Betul-betul rasa nak tengok. Rasa macam..MENARIK!!


Dilakonkan oleh Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin, Neelofa, Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor dan Melissa Saila.


Tahajud Cinta TV3

Tahajjud Cinta Mengisahkan mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fauziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan teman lelakinya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.

Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.

Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).

Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri ( Fauziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dlm kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu.

Tiba-tiba rasa macam wajib tengok juga. Stanza Cinta juga. fuhh, nanti nak bagi download link kat sini. hehe Saya hanya menyediakan linklink drama atau cerita yang saya suka, best dan agak Islamik sahaja. Sekian.  :)


Tahajud Cinta bermula pada 8 Julai 2011 9.00 malam, Jumaat, TV3.

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

28 comments:

Nini Hartini said...

Stanza Cinta yang tak bestnya, bila ada jom heboh dia x bersiaran. dah lah seminggu sekali, pastu ada masa x siar. geram btul. jom heboh diutamakan

FasiHaH SupiaN said...

@Nini Hartinitahu xpa kak nini..geram betul...takpe malam ni bleh tgk....

Sunah Sakura said...

macam menarik cerita ni!

Mohamadazhan.com said...

tak sempat nak tgk drama ni..sibuk.hehe

Anyyss Shuhaimi said...

cerita ni adaptasi novel jugak ke?sebab macam pernah tengok novel yang sama tajuk dgn cerita ni...

JIJI YU said...

arghhh..mencik aku ade fauziah

ghab van hal said...

x suke sangat cite melayu. tapi suke nurkasih, camne tu??kekeke..harap2 cite ni ada kualiti macam nurksih...kekeke...

FasiHaH SupiaN said...

@Sunah Sakurabetul3!hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Mohamadazhan.comazhan bizi..nak wat guane..huk3

FasiHaH SupiaN said...

@Anyyss Shuhaimixpastilah annys.......penah dgr gak tajuk nie...

FasiHaH SupiaN said...

@JIJI YUhahaha xkisahlah, ade aaron aziz, lagipun memang nampak menarik je..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@ghab van halok, kite tgk nanti, bleh tak lawan nur kasih.hehehe

Pak Syahot (sYaHir) said...

x sabau nk tgk cite neyh...tgk promo pon best...

Siti Arfah said...

Rasa mcm best juga . :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

macam menarik..tp akak tak leh tgk.nnt gian asik nak tgk je..huhu

harith said...

ade je cite baru..nora elena pn xabes download agi..huhu..yg ni pn agi skali mmg xdpt tgk..

Mutiara Bernilai said...

semuanya mesti wajib ade CINTA eh kat tajuk belakang?



* mcm best je kan teaser ni,,aishm, tergoda nak nengok

Mutiara Bernilai said...

kitab cinta
stanza cinta
tasbih cinta
senjadah cinta
tahajjud cinta
bait cinta
kisah cinta
erk,,ape lg eh..

bersama kak Es said...

kalau dah start memang melekat lah

FasiHaH SupiaN said...

@Pak Syahot (sYaHir)setuju ngan syahir!!hehe

FasiHaH SupiaN said...

@Siti Arfahnt kite sama2 tgk ye arfah :)

FasiHaH SupiaN said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)dload lah kak.hehe

FasiHaH SupiaN said...

@harithbx mengalahkan perdana menteri kalau harith nie...

FasiHaH SupiaN said...

@Mutiara Bernilaisebab tgk teaser ni lah alang tergoda along.huk3

FasiHaH SupiaN said...

@Mutiara Bernilai tambah lagi, syaaban cinta, puasa cinta, raya cinta..hehe

FasiHaH SupiaN said...

@bersama kak Essesame lah melekat!hehe

Siti Arfah said...

Fasihah = InsyaAllah. :)

FasiHaH SupiaN said...

@Siti Arfah :)