Personal: Mulai Saat Ini, Kita Mulai Menjauh | fasihah.com


December 23, 2011

Personal: Mulai Saat Ini, Kita Mulai Menjauh

"Seha, ko nak tahu? Tadi aku pergi Cafe nak fotostat, aku tengok ramai gila orang kat cafe. Semua tengah buat assignment."


"Aku pergi Mahallah Office, penuh gak orang, semua tengah buat assignment."


"Tiba-tiba aku rasa macam, alhamdulillah aku dah habis..."


Itulah, kita kadang-kadang selalu lupa bila mana kita dalam kesusahan, masih ada ramai yang lebih susah daripada kita kan. Kita tu termasuklah saya. Kita dah dapat nikmat, tapi kita tak tahu lagi bersyukur. Astaghfirullahalazim..


Sebab itu kadang-kadang Allah sengaja tunjukkan orang yang lebih susah dan derita daripada kita untuk kita bersyukur..


Officially end


"Aku rasa bersyukur gila dah habis semuanya."


Tulah.. Aku pun. Kita dah boleh fokus untuk FINAL. Sedangkan, masih ramai lagi kawan-kawan yang sibuk dengan report, assignment, presentation, replacement class.


Hari ini, maka secara rasminya, kita hampir berada di penghujung Semester 1 2011/2012. 
Tadi berakhirnya lecture untuk semester ini.
Tadi merupakan assignment terakhir yang dihantar kepada lecturer.
Tadi merupakan hari terakhir dari kesibukan yang amat sangat dengan segala macam projek, presentation, kuiz, assignments, case review, reports.
Kita mulai menjauh dengan semester ini.
Sekarang kita menuju ke final.
Penentuan ke atas usaha selama semester ini.
Apakah hasilnya?


Kita telah sedaya upaya buat yang terbaik.
Teruskan berusaha untuk final.
Teruskan berdoa.
Kita pasti mahukan yang terbaik untuk semua kan?
Saya pun.
Apapun, Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.
Kalau kita berusaha, insyaAllah kan? ;)


Esok, masihkah aku ada di muka bumi ini?

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

4 comments:

aimie amalina said...

kannn?
bile disaat nk abisskan ase lamee gile
tap bile ase dh abisss
alhamdulillah
terasa puasnye
bersyukur dgn setiap keadaan kita walau dimana berada :)

sempga berjaya sayg!

Iffah Afeefah said...

bersyukur n jgn bertangguh

ridzuan sujari said...

Alhamdulillah, habis gak urusan.boleh lah fokus kat final.. kan??
buat yang terbaik tuk final ye seha... chaiiyyook..3x. ha..gitu..haha

Anum said...

insyaallah