Sudah Untuk Hari Ini? | fasihah.com


February 3, 2012

Sudah Untuk Hari Ini?

sumber: fitrahpower.com
Kalau ikutkan adat, ramainya daripada kita membaca Surah Yaasin pada malam Jumaat, bukan Surah Al-Kahfi. Tapi, sedarkah kita bahawa sebenarnya Surah Al-Kahfi ini besar fadhilatnya? Ini dia.

Fadhilat Surah Al-Kahfi -ahmadhumaizi.com

Mungkin ada yang merasakan surah ini panjang untuk dihabiskan dalam satu masa. Surah ini mempunyai 110 ayat. Kalau pun payah untuk menghabiskannya dalam sekali bacaan, bacalah setiap kali lepas solat, bermula dengan selepas Solat Maghrib pada malam Jumaat. Setiap lepas solat, baca 21 ayat. Cukup 5 waktu solat sampai Asar, habislah. :)


Hendak memulakan sesuatu yang baik mungkin susah pada awalnya, tapi bila jadikan sesuatu yang baik sebagai kebiasaan, pasti lebih bermakna. Jadi, jangan tunggu esok kalau nak memulakan sesuatu yang baik. It starts NOW! ;)


Selamat hari Jumaat. Siapa tak sembahyang Jumaat hari ini, especially lelaki, dia memang super tak handsome! =D

TERIMA KASIH SUDI BACA^^

12 comments:

Nazihah@Jiha said...

Alhamdulillah^^
sentiasa ingat pesan ni :) terima kasih

Sunah Sakura said...

alhamdulillah..angah suka cara alang bahagikan..thanks2~ leh try bahagikan lepas ni macam tu... ;)

Suhaili Sarif said...

thanx for the reminder:)
x baca lagi.hehe

Munnafendy said...

terima kasih =)

Tea said...

Mari kita mencuba.. Sampai berjaya okkk..

kayna said...

Tq for sharing

akoo pae said...

insyaAllah =)

Nini Hartini said...

Akk discuss dgn kwn psl ni. Dia minta akk bg detail riwayat sape. Kalau fasiha blh share riwayat dr siapa? Blh akk foward ke kwn

Iffah Afeefah said...

arini bace yassin

sejuk je tekak hehe

yana lyana said...

terima kasih untuk info ini :)

H.J said...

hari ni hari sabtu da...haha

FasiHaH SupiaN said...

@H.J special entri for Jumaat ler HJ =____=''